ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sopkaos hotar i dag

Petter Sundsten · 6 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Jorma och Helge har hämtat sina sista säckar för dagen i Stockholms city.  – Om det krävs kommer vi att strejka, säger Helge. Vi jobbar så mycket redan.

Jorma och Helge har hämtat sina sista säckar för dagen i Stockholms city.  – Om det krävs kommer vi att strejka, säger Helge. Vi jobbar så mycket redan. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Sopkaos hotar stockholm­arna – om sopstrejken blir av. Varken trafik­kontoret eller företaget Liselotte Lööf AB har någon reservplan.Om den vilda sopstrejken blir verklighet kommer soporna att bli liggande. Varje vardag hämtar renhållningsarbetarna i Stockholm runt 900 ton sopor – avfall som kan bli liggande. Gruppen Stockholms sopgubbars talesperson Berra Rahmquist har sagt att ”det kommer att bli som Neapel”, med syftning till det stora sopkaoset i Italien förra året. Det är oklart om – och när – strejken blir av, men Liselotte Lööf AB är inställd på att den vilda strejken kan bryta ut redan under dagen.För Stockholmarnas del kan det bli stora problem med både överfulla sopnedkast och lukt.På Stockholms stad har man inga kommentarer om den eventuella strejken.

Alberto Infelise Metro Italien.
Alberto Infelise Metro Italien.

Sop-anlalys från Italien – Sverige förvånar igen

Landet där kriser hör till det normala råkade ut för ”krisernas kris” de första fem månaderna 2008. Det var då som sopbergen i Neapel visade världen Italiens sämsta sida. Tusentals ton skräp lämnades på gatorna och kommunanställda som skulle öppna nya soptippar överfölls. I bakgrund­en lurade Camorran.Silvio Berlusconi stod på barrikaderna i proteststormen mot center-vänsterregeringen som inte kunde lösa problemet. Sedan vann Berlusconi. Och skräpet försvann från gatorna.Vi trodde bara ett land som vårt kunde vända sopor till politik, men Sverige har förvånat oss igen, efter en fotbollsspelare ännu mer arrogant än våra egna ...

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro