ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Sopor kan locka Barack Obama

Peter Lindholm · 15 Aug 2013
Uppdaterad 16 Aug 2013

klar

Artikellänk är kopierad

I november 2009 besökte statsminister Reinfeldt president Obama i Vita huset. Nu blir det tvärtom.
I november 2009 besökte statsminister Reinfeldt president Obama i Vita huset. Nu blir det tvärtom.

Vad Barack Obama ska göra under sin Stockholmsvisit, förutom att träffa Fredrik Reinfeldt och käka middag med hans nordiska kollegor, är fortfarande hemligt. Men sopsortering är ett hett tips.

Världsekonomin och handelsfrågor står i fokus när USA:s president kommer till Sverige den 4 och 5 september. Sverige är en av de drivande krafterna bakom de pågående förhandlingarna inom EU om ett transatlantiskt frihandelsavtal.

– Får jag en möjligt att diskutera direkt med Barack Obama om detta så ska man vara klar över att det betyder väldigt mycket för svensk ekonomi. Vi är ett exportberoende land som är väldigt beroende av bra villkor för öppen handel, säger statminister Fredrik Reinfeldt.

Han säger att Sverige också är intressant ur amerikansk synvinkel eftersom vi ”har många erfarenheter av hur man kan bygga inkluderande samhällen med välfärds- och hållbarhetsambitioner”.

Det sistnämnda brukar prägla statsbesöken. Flera statschefer har under sina visiter besökt stadsdelen Hammarby Sjöstad för att studera hållbart stadsbyggande och miljöteknik – som sophantering.  

Om detta lockar Barack Obama återstår att se, men i Stockholms stadshus ryktas det om en visit till nya miljöstadsdelen Norra Djurgårdsstaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro