ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Soran Ismail tar plats hos Hübinette”

Emma Björkman · 8 Okt 2012
Uppdaterad 8 Okt 2012
Soran Ismail säger att det är svårt att göra satir av svensk politik eftersom alla i grunden tycker lika om till exempel mänskliga rättigheter.  – Där man tycker väldigt olika är det lättare att hitta tokar. Men skulle Stefan Löfven eller Fredrik Reinfeldt säga något uppseendeväckande skulle jag kunna ta  upp det, säger han.

Soran Ismail säger att det är svårt att göra satir av svensk politik eftersom alla i grunden tycker lika om till exempel mänskliga rättigheter.  – Där man tycker väldigt olika är det lättare att hitta tokar. Men skulle Stefan Löfven eller Fredrik Reinfeldt säga något uppseendeväckande skulle jag kunna ta  upp det, säger han. Foto: Gustav Hugosson


Om en vecka drar Hübinette” i gång igen. Komikern Soran Ismail är programmets ständige omvärlds-bevakare. – Jag vill kunna ge andra perspektiv på nyhetshändelser, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

I våras gjorde komikern Soran Ismail, 24, ett litet inhopp i Karin Hübinettes, 46, pratshow ”Hübinette”. Under säsong tre, som har premiär nästa tisdag i SVT 1, kommer han att vara ett stående inslag. I rollen som omvärldsbevakare ger han sin syn på aktuella nyhetshändelser. 

– Det här är det jag vill göra, politisk satir med lite utrikesvinkel, säger Soran Ismail.

Än så länge är han och Karin Hübinette färska kolleger men Karin Hübinette säger att hon har ”bra vibbar” av att jobba ihop.

– Men första gången du skulle vara med i programmet i våras var jag nervös, säger Karin Hübinette vänd till Soran Ismail och fortsätter:

– Du var svår att få tag på och när du svarade sa du att du hade funderat och jag visste inte om det innebar att du skulle dyka upp med ett frågetecken på en post-it-lapp när det var dags att spela in. Men sedan kom du och var otroligt cool och det fungerade väldigt bra.

Soran Ismail har en klar bild av vad han vill göra i programmet.

– Det ska inte vara att tittarna tänker ”Herregud, det är det roligaste jag hört”    utan att jag ska få dem att se saker ur ett annat perspektiv, säger han.

Något annat som är nytt i säsong tre är att ”Hübinette” jobbar med teman i varje program. I premiären ligger fokus på vår tids självbekräftelsebehov.

– Det vore roligt om vi kan starta en process hos tittarna och i bästa fall ett samtal, säger Karin Hübinette. 

Karin Hübinette om premiärprogrammets gäster

John Travolta – Skådespelare

– Jag frågar honom hur det kändes att vara uträknad en period men han kunde inte alls kännas vid det. Han berättade att hans enorma självförtroende kom från att han blivit så älskad som liten. Om jag kunde fråga om ryktena om hans sexualitet? Nej, det var ”no personal questions”.

Alex Schulman – Medieprofil

– Det är intressant med någon som byggt sin karriär på att synas men som tycker att det är ett problem att han gör det. Alla har behov av att bli bekräftade men vad är man beredd att göra för att synas? Om han nu tycker att det är ett problem att synas, varför lägger han inte bara av?

Annie Lööf – Ledare för Centerpartiet

– Hon är 29 år, partiledare och tjänar strax under statsministern. Hon säger att det går bra fastän partiet visar dåliga siffror och har blivit ifrågasatt, hur tar man det? Har hon inte lust att bara säga ”håll käften” till journalister ibland?

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro