ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sorg efter 12-årige Dante – nu väntar den rättsmedicinska undersökningen

Annica Ögren · 11 Nov 2018
Uppdaterad 12 Nov 2018
På Stortorget i Falkenberg har en spontan minnesplats bildats för att hedra den tolvårige pojken som polisen säger med största säkerhet har hittats död.

På Stortorget i Falkenberg har en spontan minnesplats bildats för att hedra den tolvårige pojken som polisen säger med största säkerhet har hittats död. Foto: TT


Under måndagen inleds den rättsmedicinska undersökningen som ska fastställa om det var 12-årige Dante som hittades död i fredags. Händelsen har engagerat tusentals. "När ett barn förolyckas är det alltid meningslöst", säger prästen Bertil Göranzon, till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredagseftermiddagen släcktes hoppet för att hitta försvunne Dante, 12, i Falkenberg. Händelsen har engagerat tusentals personer och under helgen samlades många sörjande människor för att söka stöd.

– När ett barn förolyckas är det alltid meningslöst, säger prästen Bertil Göranzon, till TT.

På Stortorget i Falkenberg har en spontan minnesplats bildats för att hedra tolvårige Dante.

Där finns tända ljus, godis och mjukisdjur. Någon har lämnat ett brev med texten: ”Himlen har fått en ängel till”, skriver TT.

Under hela helgen har Falkenbergs kyrka hållit öppet för människor som vill tända ljus där, sörja och söka stöd.

LÄS MER: Massivt sökpådrag efter 12-årige Dante – utreds som människorov

Tyst minut

Det var i fredags vid klockan 15.40 som fyndet gjordes vid Hertings kraftstation i Ärtan.

Kroppen påträffades när dammluckor vid kraftverket öppnades.

Den avlidne är inte fullt ut identifierad, men polisen har informerat anhöriga om att det med största sannolikhet är 12-åriga Dante som påträffats.

I lördags kväll klockan 20.00 hölls en tyst minut i Dantes minne, och många har under helgen tänt ljus i närheten av fyndplatsen i Falkenberg.

Även när Falkenberg och Gais skulle mötas i Superettans sista omgång på lördagseftermiddagen valde man att inleda matchen med att hedra Dante. Och matchen spelade man med sorgeband, skriver GP.

Inget tyder på brott

Polisen har sagt att de i dagsläget inte ser något som tyder på att ett brott ligger bakom Dantes död. Men en teknisk undersökning pågår och under måndagen väntas den rättsmedicinska undersökningen inledas.

Även förundersökningen om människorov som upprättades för att polisen skulle kunna genomföra olika utredningsåtgärder, fortsätter. Dels har polisen fått in föremål och gjort en del fynd som nu är på analys, och dels ska kompletterande förhör hållas.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro