ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sorg i kyrkan efter mordet på åttaåringen

TT · 27 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Invånarna i Norrahammar samlades i går vid minnesplatsen där den åttaåriga pojken blev attackerad och avled. Kyrkan är öppen hela helgen för sörjande.

Invånarna i Norrahammar samlades i går vid minnesplatsen där den åttaåriga pojken blev attackerad och avled. Kyrkan är öppen hela helgen för sörjande.


klar

Artikellänk är kopierad

– Människor kommer hit till kyrkan. En del gråter och vill prata med någon. Andra vill sitta i fred för sig själva, berättar kyrkoherde Agne Josefsson i Norrahammars församling efter mordet på åttaåringen i torsdags.

Polisförhören med den misstänkte 27-åringen tog en paus i helgen, men ute i samhället fortsatte dramat att beröra människorna.– Fritidsgården har extra öppet både lördag och söndag. Och i kyrkan har kommunen, landstinget och kyrkan personal på plats för människor som känner att de behöver hjälp, säger Gunvor Carlsson, informationschef på Jönköpings kommun. -I Norrahammar finns en lokal samverkansgrupp, där skola, socialtjänst och räddningstjänst ingår. De träffas både lördag och söndag för att gå igenom läget. Sedan ligger även kommunens centrala krisledningsgrupp i beredskap om det skulle behövas. Många till kyrkanOch till kyrkan, som håller extra öppet i helgen, kommer folk.–Dagarna efter mordet har det varit en ström av människor hela tiden. Inga stora skaror, men det har aldrig varit tomt. Det är några här hela tiden, sade kyrkoherde Agne Josefsson på lördagen till TT. Kyrkobesökarna är en blandad skara.–Det är inte bara våra vanliga besökare, utan också för oss okända människor. I kyrkan kan man tända ljus och även skriva sitt namn, eller en liten hälsning, i en kondoleansbok. Och det gör de flesta, enligt Agne Josefsson.Besökarnas känsloyttringar varierar.– En del sitter och gråter, några vill prata. Andra vill sitta i fred med sina tankar. Det som hänt har lagt en sordin på stämningen i samhället, och den första reaktionen är ju förtvivlan och sorg, säger Agne Josefsson. På skolan där den mördade åttaårige pojken gick hölls i fredags inga lektioner. I stället tog personalen på skolan hand om hans kamrater och pratade med dem om vad som hänt. Bland annat inrättades ett minnesrum.

Den misstänkte 27-åringen häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för mordet på pojken.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro