ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sorgliga låtar ger hopp

Pontus Hammarlund · 6 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Vi ska försöka spela in vår nästa skiva här. Alla är så talangfulla i Sverige, säger amerikanskan Jesse Sykes, som planerar att spela i Sverige med sitt band i april.

– Vi ska försöka spela in vår nästa skiva här. Alla är så talangfulla i Sverige, säger amerikanskan Jesse Sykes, som planerar att spela i Sverige med sitt band i april. Foto: Henry Lundholm


Jesse Sykes nya album ingen promenad i parken”

klar

Artikellänk är kopierad

NYTT ALBUM. De gnabbas under hela intervjun. Så som bara ett par kan göra. Metro träffar Jesse Sykes tillsammans med Phil Wandscher, mannen hon delar både scen och sitt liv med.

Jesse Sykes & The Sweet Hereafters tredje platta ”Like, love, lust & the open halls of the soul” inleds med frågan ”is this still a good place to be?”. – Du är den förste som har noterat det vilket gör mig väldigt glad, säger Jesse.– Jag vill att folk ska förstå att det här inte är frågan om en kort promenad i parken, utan en emotionell resa. Och genom att ställa en fråga i början tvingas du som lyssnare att jobba lite.

Albumet kan uppfattas som enbart sorgligt, men innehåller egentligen mycket hopp.– Men döden lurar alltid bakom din vänstra axel. Varje gång jag går ombord på ett plan tänker jag på det. Och jag har alltid med mig den här bilden (på parets hund). Om jag ska dö är det henne jag vill tänka på. Jag älskar min hund, säger Jesse.Phil är också älskad, vilket märks på parets konstanta men hjärtliga småtjafsande under vårt möte.•• Är det ett problem att dela mer än musiken ibland?– Ska vi slå vad? Ibland kan det vara riktigt jobbigt. Om man är på turné och inte kommer överens blir pressen enorm. Inte bara på oss utan även på vårt band och skivbolaget, säger Jesse.– Det fanns en tid när vi inte kom överens och jag bara ville dö. Vi gjorde princip slut mitt under en turné men lyckades ändå slutföra den. – Men för det mesta är det fantastiskt, fortsätter hon.Paret har kärlek till fler – som några svenska musiker.– Jag ska gifta mig med Mattias Hellberg och hon ska gifta sig med Nicolai Dunger, säger Phil och skrattar.– Nicolai har gjort några av de bästa skivorna de senaste 30 åren, det är nästan som att lyssna på Bach eller Mozart. Som ”Below the night” på ”This cloud is learning”, jag vill att den ska spelas på min begravning. Jag vill tillbringa evigheten med den sången, säger Jesse.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro