ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sörjande Big Boi: Terapi att skriva låtar

Pat Healy, Metro World News · 17 Dec 2012
Uppdaterad 17 Dec 2012
Sörjande Big Boi: Terapi att skriva låtar

Sörjande Big Boi: Terapi att skriva låtar


I Big Bois nya album vsar han en känsligare sida av sig själv än vanligt. Något han beskriver som ett sorgearbete för hans pappas bortgång. – Det är terapi för mig att skriva låtar, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

”Vicious lies and dangerous rumors” är titeln på det andra fristående soloalbumet signerat den forna Outkast-medlemmen Antwan ”Big Boi” Patton. I en av låtarna lyfts artisten Tom Petty upp. Men inte som en person, utan som fenomenet ”Thom Pettie”. 

– Om du går ut i en vild natt vet du aldrig vart natten kommer att ta dig, vilket är fritt fallande. Det kallas Tom Pettying. Om du kör en Tom Petty för natten så vet du inte var du kommer att hamna på morgonen, säger Big Boi. 

Texterna på albumet är betydligt tyngre än tidigare musik från Big Boi. Bland annat med sånger som ”She hates me” och ”Tremendous damage”. Något som, enligt Big Boi, har att göra med förlusten av hans pappa. 

– Jag är fortfarande i en period av sorg och det är terapi för mig att skriva låtar. Om man ska låta lyssnaren se in i din själ och ditt sinne måste du göra dig själv sårbar. 

Det nya albumet är ett resultat av en hel del samarbeten, bland annat med Phantogram. 

Men det finns en artist på listan över önskade samarbetspartner som han ännu inte knutit ihop säcken med – Kate Bush. 

– Vi pratar faktiskt i telefon och kommer att träffas ansikte mot ansikte när jag åker till Europa. Jag vill bara sätta mig ner och prata med henne, snacka ihop oss lite. Så får vi utgå ifrån det.

klar

Artikellänk är kopierad

Pat Healy, Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro