ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sorry Kate, snart sjunker din lön rejält – och det beror på din ålder

Emma Björkman · 31 Jan 2014
Uppdaterad 18 Feb 2014

Kate Hudson och alla andra kvinnliga Hollywoodstjärnor som är 34 år – passa på att njuta. Nu tjänar ni som mest pengar per film, visar en ny studie. Men lyckan är kortvarig.

klar

Artikellänk är kopierad

Kate Hudson.
Kate Hudson.Foto: Rex Features / All Over Press

Studien ”Age, gender and compensation: A study of Hollwyood movie stars” som publicerats i The journal of management inquiry, visar att de kvinnliga filmstjärnornas löner kommer att sjunka drastiskt när de passerat 34-årsgränsen, skriver USA Today. – Vi är ett sådant utseendefixerat samhälle, säger Timothy Judge, professor vid University of Notre Dame och en av studiens ledande författare till USA Today, som en förklaring till orsaken bakom de sjunkande lönerna. Kvinnliga filmstjärnor i 20-årsåldern drar in större summor än sina manliga kollegor i samma åldersspann. Men manliga filmstjärnors löner ökar med åldern och de får som mest betalt när de är 51 år. Forskarna har undersökt ersättningen för 265 manliga och kvinnliga skådespelare som varit med i filmer under åren 1968 till 2008. Kate Hudson fyller 35 år den 19 april.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro