ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SOS Alarm skickade falskt meddelande: "Helt katastrofalt"

David Peterson · 24 Apr 2019
Uppdaterad 24 Apr 2019
Uppgifter från SOS Alarm visade sig vara helt felaktiga.

Uppgifter från SOS Alarm visade sig vara helt felaktiga. Foto: TT


Meddelandet "faran nu över" skickades ut till boende kring branden i Hästveda på onsdagsmorgonen. Men branden pågick fortfarande. "Det är helt katastrofalt att det kommer ut sådana sms," säger räddningschef Andreas Nählstedt till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Branden i Hästveda i Skåne har rasat i flera dagar och många som bor i området har tvingats evakuera. Men på onsdagsmiddagen fick de ett meddelande om att faran var över.

”Räddningsledaren vid branden i Hässleholm, Skåne län meddelar att faran nu är över och att de restriktioner som funnits nu har hävts”, skrev SOS Alarm i ett meddelande som skickades till invånarna i området, skrivet SVT.

Felaktiga uppgifter

Uppgifterna visade sig dock vara helt felaktiga.

– Det stämmer inte. SOS har gjort något utskick som vi inte vet vad de har pysslat med. De ska skicka ut en dementi, säger Andreas Nählstedt, räddningschef i Hässleholm, till SVT.

”Ett missförstånd”

Meddelandet fick invånarna att ringa upp räddningstjänsten som tvingades dementera SOS Alarms uppgifter.

SOS Alarm uppger att felet beror på den mänskliga faktorn.

– Det blev ett missförstånd och vi kan bara beklaga det. Det är oerhört beklagligt om det går ut fel information till allmänheten, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro