ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SOS barnbyar skickade ut nazistisk julhälsning

metro · 17 Jan 2013
Uppdaterad 17 Jan 2013
SOS barnbyar skickade ut nazistisk julhälsning

SOS barnbyar skickade ut nazistisk julhälsning Foto: Scanpix/Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

Tyska SOS Barnbyar ville skicka en julhälsning till sina medlemmar. Men  julstämningen blev kortvarig för många lyssnare.

Den som sätter in skivan i en dator kommer i stället för de riktiga låttitlarna få titlar hämtade från låtar som sjungits in av Hitlerjugend, ungdomsorganisationen som var en platsskola för nazister före och under andra världskriget. 

Av någon anledning plockar en programvara som identifierar låttitlarna i datorn  ner de falska titlarna i stället, rapporterar tyska The Local. Musiken är däremot den avsedda.

Roger Damm, talesperson för tyska SOS barnbyar, tror att en hackergrupp kan ligga bakom, men en IT-expert tror att det helt enkelt kan vara en teknisk förväxling. 

– Eftersom mediaspelare identifierar CD-skivor med ganska enkla ID-procedurer kan felaktig identifikation inträffa ganska lätt. I det här fallet kan det vara en väldigt olycklig förväxling, säger Volker Zota till tysk radio.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro