ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sov naken – undvik svamp i underlivet

· 13 Mar 2016
Uppdaterad 13 Mar 2016
Att sova naken kan hjälpa mot svamp och infektioner i underlivet.

Att sova naken kan hjälpa mot svamp och infektioner i underlivet. Foto: Alamy


Att sova utan underkläder kan minska risken för att få svamp i underlivet. När underkläder sitter på ökar värmen och också risken för att bakterier ska trivas och gro, rapporterar Huffington Post.

klar

Artikellänk är kopierad

Främst är det kvinnor som går igenom klimakteriet som gynnas av att sova kommando eftersom de kan komma att svettas mycket under nätterna, men även andra som svettas gynnas av att låta underlivet andas.

– Jag säger ofta till mina patienter att sova nakna. Om området är täckt konstant samlas fukt, vilket skapar en perfekt grogrund för bakterier eller jäst, säger dr. Alyssa Dweck, författare till boken ”V is for Vagina”, till magasinet Shape.

►LÄS MER:  Sov naken – och rädda äktenskapet

Underkläder håller fukt och värme på plats vilket gör att bakterier trivs. Ju mer bakterier desto större chans för infektioner eller irritation, skriver Huffington Post.

Att sova naken är inte bara bra för att slippa infektioner, det har också visat sig vara bra för att öka mäns spermieproduktion, rapporterar tidningen.

Metro har tidigare skrivit om forskning som visar att sömnen blir bättre om man väljer att sova avklädd, eftersom att kroppens temperatur regleras lättare utan kläder.

►LÄS MER:  Läkaren: Därför ska du sova naken

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro