ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sover, har sex och bråkar – detta gör vi på offentliga toaletter

Joel Linde · 29 Sep 2015
Uppdaterad 29 Sep 2015
Nästan hälften torkar av sitsen innan de sätter sig.

Nästan hälften torkar av sitsen innan de sätter sig. Foto: Alamy


Många gör betydligt mer än att bara "gå på toa" när de går på toa, till exempel bråkar med sin partner – eller har sex med densamma. Det visar en ny undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Offentliga toaletter är uppenbarligen mycket mer än en plats att uträtta sina behov. Fler än var fjärde har bytt kläder, och var tionde har haft sex på en offentlig toalett, visar en ny undersökning utförd av hygienleverantören Katrin.

Totalt har 64 procent använt offentliga toaletter till annat än att just uträtta sina behov. Bland de mer ovanliga aktiviteterna hör att sova och att bråka med sin partner, vilket två procent av de tillfrågade har gjort.

Men trots att utrymmet uppenbarligen används till allt möjligt är besökarna ändå noga med att inte vidröra något i onödan där inne. Nästan hälften, 48 procent, uppger till exempel att de torkar av sitsen innan de sätter sig, och två av tio sätter sig inte alls utan hukar för att inte behöva sätta rumpan där andra rumpor har varit.

►LÄS MER: Skägg innehöll mer bajsbakterier än toaletter i labbtest

Två av tio använder också till exempel pappershanddukar när de ska ta i dörrhandtaget eller kranen.

– Det är intressant att en så stor andel är måna om att inte vidröra något inne på toaletten samtidigt som många inte drar sig för att göra mycket annat än att bara uträtta sina behov, säger Kajsa Rynman, marknadschef på Katrin.

Kajsa Rynman menar också att de offentliga toaletterna kan ses som en plats för avkoppling för dem som lever hektiska och stressade liv.

– För många som bor i storstäder och har andra människor i sin närhet mer eller mindre hela tiden kan ett toalettbesök bli en paus och möjlighet att komma undan och vara för sig själv en stund. Det visar hur viktigt det är att toaletterna är rena, fräscha och tillgängliga för alla.

Undersökningen genomfördes med 3 500 personer i Sverige, Norge och Danmark, och bland dem var det svenskarna som i störst utsträckning hade haft sex på en offentlig toalett. Danskarna var de som mest bara gjorde vad de skulle på toaletten.

►LÄS MER: De vill göra offentliga toaletter könsneutrala

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro