ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spådde nyval redan i augusti – så här säger GW nu

Karolina Skoglund · 3 Dec 2014
Uppdaterad 3 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/Expressen.

Statsvetare och andra politiska experter var ense: nyval ligger långt bort. Men Leif GW Persson visste hur det skulle gå. Metro ringde upp honom för att fråga: Hur kommer det att gå nu? 

Den 10 augusti skrev Leif GW Persson en krönika i Expressen med rubriken ”Trött på valet? Jag vet hur det gick”. Han visade sig ha vatten på sin kvarn och hade rätt med i princip allt han skrev:

”Samtliga åtta riksdagspartier lyckades således klara den sista spärren och säkra ännu en mandatperiod /…/ För fru Schyman och hennes väninnor gick det tyvärr inte lika bra. Några förargliga tiondelar som saknades /…/ Bäst gick det för Socialdemokraterna som fick 30 procent av rösterna”. Han skrev även att skulle utbryta "ett liv och ett kiv som tidigare aldrig har skådats i vår moderna politiska historia”, som skulle bidra till att man efter nyår enas om ett nyval. 

Alla rätt. Hur sjukt är det här? – Inte alls. Jag var nog ganska säker på att vi skulle hamna här. Det finns en självgodhet i svensk politik.

Vad händer nu då? – Du får ge mig någon vecka så får vi ta det då. Det blir lite svårt att ställa prognoser när det inte finns så mycket historiska preferenser. Det intressanta är om SD fortsätter att stega i medvind. Då blir det ytterst problematiskt för de andra.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro