ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spåkvinna åtalas

Daniel Olsson · 23 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Sa sig kunna bota framtida problem mot betalning

klar

Artikellänk är kopierad

Spådamens annons i Vimmerby Tidning.
Spådamens annons i Vimmerby Tidning.

Spåkvinnan Anita kunde inte bara se in i framtiden. Hon sa sig också kunna råda bot på alla människors framtida problem. Men bara för den som kunde betala rejält.I går åtalades den 29-åriga kvinnan, som annonserat ut sina tjänster i lokaltidningar över hela Sverige, vid Göteborgs tingsrätt för ocker.Kvinnan säger att hon har en medfödd begåvning att se in i framtiden, att hon är billigare än andra telefonlinjer för spåkonster och att stora summor i själva verket rör sig om lån.Enligt åklagaren har betalningen stått i ”uppenbart missförhållande till motprestationen”. En man och en kvinna har tillsammans betalat närmare 400 000 kronor till spåkvinnan.

Skulle hjälpa frun att komma över otrohet

En 54-årig företagare från Småland påstår att han betalat 190 000 kronor under en månads tid, bland annat för att få före detta frun att komma över att han varit otrogen med en annan kvinna.– Hon skulle gått i en stor tragedi om inte jag hjälpt till, sa spåkvinnan i ett bandat samtal med företagaren.Mannen har också betalat spåkvinnan för att hon skulle ”lägga en stjärna” för att hans nya kvinna skulle lämna sin man.

Alla problem skulle försvinna för 60 000 kronor

En 41-årig lätt begåvningshandikappad kvinna från Västerbotten betalade flera tusen kronor i månaden under fem års tid för att få hjälp av spåkvinnan över telefon.

Alla hennes problem skulle försvinna sedan hon tagit ett banklån på 60 000 kronor och gett till spåkvinnan. Efteråt skulle hon riva sönder inbetalningskvittot eftersom det påstods föra otur med sig. 

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro