ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Spanjorerna efter chockbeskedet: "Vi ska ändra så lite vi kan"

Filip Häggberg · 15 Jun 2018
Uppdaterad 15 Jun 2018
Tillfälliga förbundskaptenen Fernando Hierro (närmast i bild) och lagkaptenen Sergio Ramos (i mitten) tonar ner oroligheterna.

Tillfälliga förbundskaptenen Fernando Hierro (närmast i bild) och lagkaptenen Sergio Ramos (i mitten) tonar ner oroligheterna. Foto: Getty Images


Spanien kommer till VM-premiären och det iberiska derbyt mot Portugal som ett skakat lag. Nu försöker lagkaptenen Sergio Ramos lugna det spanska folket. Vårt ansvar och vår hängivenhet är hos er och för er”, skriver han på Instagram.

klar

Artikellänk är kopierad

Världsmästarna från 2010 gick rent genom hela VM-kvalet och förlorade inte en enda match med förbundskaptenen Julen Lopetegui vid rodret. Inför sommarens turnering var det tänkt att han skulle föra Spanien till ett nytt VM-guld.

Sen förändrades allt.

I tisdags meddelade storklubben Real Madrid att Lopetegui skulle bli deras nya tränare efter turneringen, och därmed skulle förbundskaptenen lämna sitt jobb för landslaget. Det spanska förbundet fick inget veta i förväg, och svarade med att sparka Lopetegui – två dagar före VM-premiären mot grannen Portugal.

Spanska medieuppgifter gjorde gällande att spelartruppen vädjade om att ha kvar honom över turneringen.

”Framåt Spanien”

Nu försöker lagkaptenen Sergio Ramos, som kommer ha Lopetegui som tränare i Real Madrid nästa säsong, lugna det spanska folket inför VM-premiären.

”Vi är landslaget, vi representerar en sköld, våra färger, våra supportrar och vårt land. Vårt ansvar och vår hängivenhet är hos er och för er. I går, i dag och i morgon, tillsammans. Framåt Spanien”, skriver han på Instagram.

Jugen Lopetegui sparkades under dramatiska former.
Jugen Lopetegui sparkades under dramatiska former.

Även Fernando Hierro, som blixtinkallats till posten som spansk förbundskapten över VM, vill tona ner oroligheterna.

– Det här kan inte vara en ursäkt för att inte gå mot de mål vi hade, och det är att kämpa om VM-guldet. Laget är väldigt exalterat, vi vet att vi har en bra chans och måste fokusera på det. Vi ska ändra så lite vi kan, säger han.

Portugal slår ur underläge

Spaniens motståndare i ”slaget om den iberiska halvön”, Portugal, har klarat sig utan skandalrubriker inför turneringen.

Laget kommer till VM som regerande Europamästare, men nämns inte som en av de stora favoriterna att slåss om guldet i sommar.

– Matcher mellan Spanien och Portugal är alltid speciella. Vi måste göra vårt absolut bästa och jag är säker på att hela laget kommer kriga, säger den portugisiska mittfältaren Joao Mario.

Grannländerna har stött på varandra i stora mästerskap tidigare på 2010-talet. I VM-åttondelsfinalen i Sydafrika vann Spanien med 1-0, och spanjorerna stod också som segrare i EM-semifinalen 2012.

pil
Lagens VM-facit på 2000-talet

Spanien:

2002 i Japan/Sydkorea: Ut i kvartsfinal mot Sydkorea

2006 i Tyskland: Ut i åttondelsfinal mot Frankrike

2010 i Sydafrika: VM-guld

2014 i Brasilien: Ut i gruppspelet

Portugal:

2002 i Japan/Sydkorea: Ut i gruppspelet

2006 i Tyskland: Ut i semifinal mot Frankrike

2010 i Sydafrika: Ut i åttondelsfinal mot Spanien

2014 i Brasilien: Ut i gruppspelet

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro