ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spara tusenlappar på rätt tandläkare

Johanna Ohlson · 28 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Tandvårdschefen: Dyrare tandvård inte alltid bättre

klar

Artikellänk är kopierad

VÅRD. Priserna varierar kraftigt mellan olika tandläkare i Västra Götaland. För ett enkelt besök skiljer sig priset åt med nästan 900 kronor. Ska du rotfylla och sätta dit en pelare och krona är prisskillnaden över 5 000 kronor. – Patienter tror ofta att de som är dyrare är bättre. Men alla har de ju sin legitimation. Det är snarare omkostnader som lokalhyror och lön som påverkar priserna, säger Ingegerd Zickert, tandvårdschef i Göteborg.

Bland de privata tandläkarna finns både de dyraste och de billigaste alternativen. – Hos oss är det politikerna som sätter prislistan men i övrigt är det fri prissättning som gäller. Det är marknadskrafterna som styr, säger Ingegerd Zickert.Men Ingegerd tycker att man ska se till andra aspekter än priset.– De handlar om ett ömsesidigt förtroende när man går till tandläkaren. Dessutom kan priserna jämna ut sig. Någon tandläkare är dyr på en sak men billig på en annan.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro