ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sparkade in dörren och drog vapen – i fel lägenhet

Karolina Skoglund · 21 Nov 2014
Uppdaterad 21 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Poliserna sparkade in dörren, drog sina vapen, tvingade ned en sovande far och dotter på marken och ut ur lägenheten. Först då visade det sig: Fel lägenhet.

Med dragna vapen stormade polisen en lägenhet i Malmö. De som vistades i lägenheten, en far och dotter, tvingades ned på golvet och sedan lämna lägenheten endast i sovkläder. Men polisen hade gjort en stor tabbe – det var nämligen helt fel lägenhet.

”Nyvaken, förvirrad och helt chockad frågade jag varför min lägenhet blev stormad, men fick inget konkret svar, bara något i stil med att de letade efter någonting och att de hade en husrannsakan” skriver dottern i en anmälan.

Polisen menar att det var ”synnerligen oturliga omständigheter" som gjorde att de stormade lägenheten. Dottern och fadern har efter händelsen begärt 180 000 kronor vardera i ersättning. Bland annat för olaga husrannsakan, olaga frihetsberövande och personlig kränkning.

Rikspolisstyrelsen valde att bevilja dem 5 000 kronor vardera.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro