ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sparkades efter förlusten mot Sverige: Går inte till Ikea längre”

Filip Häggberg · 3 Sep 2018
Uppdaterad 3 Sep 2018
Ventura kramar om målvakten Gianluigi Buffon efter uttåget mot Sverige.

Ventura kramar om målvakten Gianluigi Buffon efter uttåget mot Sverige. Foto: Getty Images/IBL


Han var förbundskaptenen som ledde Italien till ett historiskt fiasko mot Sverige. Nu talar Giampiero Ventura, som fortfarande är arbetslös, ut. "Jag går inte till Ikea längre", säger han i italiensk radio.

klar

Artikellänk är kopierad

Sverige säkrade i november förra året platsen till fotbolls-VM i Ryssland när man slog Italien i playoff-spelet. Resultat innebar också att italienarna missade mästerskapet för första gången på 60 år.

Förbundskaptenen Giampiero Ventura sparkades direkt, och 70-åringen står fortsatt utan jobb.

– Det är svårt att smälta besvikelsen, det som hände var epokgörande. Men det är ett kapitel som jag har avslutat, jag vill gärna starta ett nytt nu, säger han till radiokanalen Rai, enligt Dagens nyheter.

Ventura menar att han inte byter trottoar om han ser en svensk på gatan, men det finns andra saker han undviker efter fiaskot.

– Jag byter aldrig trottoar, jag är en person med samvetet på plats och jag är professionell. Men jag går inte till Ikea längre, säger Ventura.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro