ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spårvagn attackerad – hamnade i stenregn

Johanna Ohlson · 16 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Attacken var förberedd – flera allvarliga incidenter på kort tid

klar

Artikellänk är kopierad

Föraren tvingades att slänga sig på golvet och ta skydd när tolv rutor krossades i en attack mot en spårvagn. Det var strax efter klockan ett på natten mot i går som en förare i närheten av Smaragdgatan i Västra Frölunda tvingades panikbromsa när hon upptäckt en cykel på spåret. I samma sekund som vagnen stannade började det hagla stenar mot vagnen.

Sammanlagt krossades tolv rutor. En av dem var framrutan i förarhytten där föraren satt hopkrupen på golvet.

– Ingen kom till skada men det kunde ha gått illa. Det var rejäla stenar som användes, säger Milan Buvac på Spårvägens säkerhetsstab.

Föraren var ensam i vagnen. Även om hon inte skadades fysiskt blev hon svårt chockad.– Hon blev ju livrädd och var skärrad även efteråt, säger Thomas Fuxborg, presstalesman hos polisen.

Händelsen skiljer sig från andra i och med att attacken verkar vara förberedd.– Vi tror att de tvingade spårvagnen att stanna med hjälp av cykeln, säger Milan Buvac. Spårvägen har haft flera allvarliga incidenter den senaste tiden.

– Vi har märkt av en ökning just nu. Vi har haft ett par tre stycken så här allvarliga händelser på bara några månader. Det är mycket ovanligt, säger Milan Buvac.

Polisen rubricerar brottet som försök till sabotage, försök till våld mot tjänsteman och skadegörelse. Det finns inga spår efter gärningsmännen. 

I år har spårvägen utsatts för liknande incidenter 31 gånger. Under förra året rapporterades 48 händelser.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro