ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spårvagnsförare kan tvingas blåsa

Daniel Olsson · 1 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Efter fyllefärden: nu skärps kontrollerna

klar

Artikellänk är kopierad

Västtrafik har långt-gående planer på att införa alkolås på alla bussar. Men för kollegorna inom spårvägen har frågan inte varit aktuell – tills nu.

Efter onsdagskvällens händelse då en spårvagnsförare i tjänst ertappades med 1,54 promille alkohol är trafikkontoret beredda att tänka om. – I ljuset av vad som hänt kommer vi att lyfta frågan om alkolås, säger Jörn Engström, kollektivtrafikchef på trafikkontoret.

Det var vid åttatiden på onsdagskvällen som en nyutbildad förare på 4:ans spårvagn stoppades vid Drottningtorget. Mannen hade åkt in på fel spår vid Valand och haft svårigheter att göra sig förstådd via radion. Han hade varit i tjänst i fyra timmar och åkt berusad genom stans mest trafikerade delar.– Tack och lov har inget hänt, det är bara tur att ingen oskyldig drabbats, säger spårvagnsförarnas huvudskyddsombud Kent Klähm.

Inom busstrafiken har alkolås diskuterats i flera år. Femtio bussar testkörs just nu med alkolås, men trots att spårvagnstrafiken lyder under strängare säkerhetskrav har ännu inte alkolås diskuterats där, enligt Jörn Engström.– Det här har inte varit något problem för oss, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro