ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spårvagnsförare vill ha poliseskort

Lars Carlsson · 1 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TRYGGHET. Spårvagnsförarna i Göteborg känner sig tryggare. Hoten och våldet minskade under förra året.Men riktigt lugnt blir det först om ordningsmakten tar vagnen.– Vi vill att polisen finns med ombord, säger Milan Buvac, planeringsledare på Spårvägen.Önskemålet är känt för polisen. Men ingenting händer.– Det är väl tveksamt om de är med på noterna. När vi framför våra önskemål får vi höra att det inte finns resurser, säger Milan Buvac.Polisiär närvaro ombord på och i närheten av spårvagnarna har en lugnande inverkan. Under sex veckor förra året var polisen mer tillgänglig och då blev det lugnare ombord. Men att öronmärka poliser till att bevaka spårvagnar är inte aktuellt, säger Maria Oswaldsson, polisområdeschef i Göteborg.– Vi kartlägger just nu var behovet av förstärkning finns i hela vårt bevakningsområde. Innan det vill jag inte uttala mig.

Enligt en ny rapport från Spårvägen upplever förarna att deras arbetssituation blivit bättre. Antalet obehagliga incidenter som anmälts minskade i fjol med 32 procent jämfört med året innan.Klokare konflikthantering och kameraövervakade vagnar är två förklaringar.– Dessutom har nattpersonalen inget visiteringstvång längre och det gör att en del obehagliga situationer undviks, säger Milan Buvac.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro