ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Specialeffekternas natt

Elin Larsson · 22 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Natt på muséet 2

FAMILJEÄVENTYR. I förra filmen spelade Ben Stiller nattvakten Larry på Naturhistoriska museet i New York, vars utställningsföremål fick liv på natten och blev hans vänner.Nu ska museet moderniseras och figurerna skickas till Washington för att magasineras i jättemuseet Smithsonians förråd. Larry har bytt nattvaktsjobbet mot en uppfinnarkarriär, men när han får ett nödrop från sina gamla vänner hastar han till Washington och står plötsligt öga mot öga med en återuppväckt egyptisk farao vars plan är att ta över världen.Om ettan mest handlade om ”Wow, kolla! Vaxdockorna och dinosaurieskelettet har fått liv!” har den här försetts med lite mera story med betoningen på lite. Det är fortfarande specialeffekterna som styr och även om vissa av dem imponerar vet vi att det inte räcker om resten suger. Riktigt så illa är det inte, och särskilt barnpubliken har, att döma av skratten på den visning jag var på, hyfsat kul. (Särskilt uppskattas en scen där faraonen Kahmunrah (en läspande Hank Azaria) blir sur när Ivan den förskräcklige, Napoleon och Al Capone kallar hans tunika för en klänning). 

För oss andra är det snarare en bedrift att man inte fått till en vitalare humor med komikerbegåvningar som Steve Coogan, Ricky Gervais samt Judd Apatow-stammisarna Bill Hader och Jonah Hill i rollistan.

Bluffmakare i listig kupp

The Brothers Bloom

DRAMAKOMEDI. Två bluffmakarbröder planerar en listig kupp mot en rik arvtagerska i detta småbanala underhåll­ningsäventyr från Rian Johns­on, som debuterade med den råare och mer intressanta noir-high-school-rullen ”Brick”.

Ett nervknippe till fransk film

Allt för henneTHRILLER. Lärare drivs till desperat plan när frun döms för ett mord han är säker på att hon inte begått. Invändningar mot trovärdigheten körs gång på gång över av intensiteten hos detta franska nervknippe till film.

En ansträngd, spretig debut

OriginalDRAMAKOMEDI. Ansträngt skruvat om Henry (Sverrir Gudnason) som försöker hitta sig själv men bara hamnar i trubbel. ”Original” lider av typiska debutantbrister, den är spretig och ofokuserad, även om talang kan anas.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro