ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spel om bondgård ska stoppa mobbning

Aron Andersson · 8 Apr 2014
Uppdaterad 8 Apr 2014
Spel om bondgård ska stoppa mobbning

Spel om bondgård ska stoppa mobbning


Vad kan ett barn lära sig av att ta hand om fyra djur på en bondgård? Vänskap och medmänsklighet, hoppas spelutvecklaren. Med Peppy Pals” ska mobbning förebyggas i tidig ålder.

klar

Artikellänk är kopierad

Rosie Linder är grundare av Eqidz som skapat spelet ”Peppy Pals” tillsammans med utvecklaren Talawa Games.
Rosie Linder är grundare av Eqidz som skapat spelet ”Peppy Pals” tillsammans med utvecklaren Talawa Games.

En uggla, en hund, en ponny och en kanin. Det är de fyra djur som småbarn får bekanta sig med i nya spelet ”Peppy Pals”. Genom att hjälpa djuren genom vardagen ska barn mellan två och sex år utveckla sin emotionella intelligens, EQ, vilket i sin tur skulle kunna förebygga mobbning i äldre år. – Det är klart att det är målet. Vi har varit ute och testat på förskolor och precis som för all annan inlärning krävs repetition. Det krävs kanske att en vuxen deltar och att det blir ett samtal, säger Rosie Linder, som kom med idéen till spelet redan 2011.

Det har sedan utvecklats tillsammans med Talawa Games och flera psykologer och experter på EQ, emotionell intelligens, har varit delaktiga i framtagandet av spelet. – Min ambition var att skapa något som är roligt, men som också har ett budskap, säger Rosie Linder.

Hon har själv två döttrar och blev trött på de spel som fanns ofta hade stereotypa könsroller. Det finns varken någon text eller något språk i ”Peppy Pals” utan spelaren får i stället förlita sig på djurens reaktioner. – Egentligen handlade det om att vi inte hade råd och fick bli kreativa i stället, så vi skippade språket. Men det visade sig vara det som var nyckeln. Många blir imponerade av att vi inte har språk och text.

Tanken är att ”Peppy Pals” ska bli det första i en serie spel om de fyra djuren. Den första delen finns nu i App Store och kommer senare till Android och PC.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro