ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spela inte – så har du turen att bli miljonär

Caroline Wetterborg · 25 Maj 2012
Uppdaterad 25 Maj 2012
Spela inte – så har du turen att bli miljonär

Spela inte – så har du turen att bli miljonär


Vem drömmer inte om en miljonvinst? Men du har större chans att bli miljonär om du sätter spelpengarna på sparkontot.

klar

Artikellänk är kopierad

Svensken lägger i genomsnitt 450 kronor varje månad på spel, men chansen till storvinst på spel som Lotto eller Harry Boy är mycket liten. Den som däremot sätter in sina spelpengarna i ett pensionssparande kan bli miljonär när det är dags att gå i pension, visar en uträkning från Folksam.   

– Med spel finns det ju dels spänningsmomentet, sedan tror jag att många har föreställningen att pengar ska komma utifrån. Man väntar på den stora vinsten för det är då man ska kunna uppfylla sina drömmar. Mitt tips är: ha inte dålig självförtroende, bli miljonär av egen kraft, det kan man påverka, säger Bodil Hallin, familjeekonom på Ikano Bank. 

Det tar 45 år att spara ihop en miljon om man sparar 450 kronor i månaden, enligt Folksams uträkning. Så det gäller att ha tålamod. 

– Att spara 400 kronor i månaden, det upplever man inte som att man blir rik. Det är lite svårt att se hur pengarna växer över tiden. Där är mitt tips att ha ett automatiskt sparande, då behöver man inte tänka på det, säger Bodil Hallin.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro