ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spela sten, sax och påse mot din t-shirt

Aron Andersson · 22 Jan 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu kan du spela "sten, sax och påse" mot din t-shirt. Svensk t-shirt-tidning gör dataspel direkt i tröjan.En datoranimerad arm sticker fram rakt ur bröstet och utmanar dig i sten, sax och påse. Det blir verklighet med en ny svensk tröja. Effekten är möjlig tack vare så kallad förstärkt verklighet och armen syns bara i bilden från din webbkamera.Det är t-shirt-tidningen T-post som ville göra något särskilt med sitt 51:a nummer.– Vi har sett sådan här teknik dyka upp och tyckte det skulle vara kul att göra någonting med det, säger Peter Lundgren, chefredaktör för tidningen.Var sjätte vecka ger de ut ett nytt nummer i form av en t-shirt baserad på en nyhet. Nyheten är tryckt på insidan av ryggen och utsidan pryds av ett tryck som tagits fram av olika designers för varje nummer. Temat för detta nummer är konstiga utbildningar som dyker upp i USA, såsom "lap dance research", "how to grow, sell and profit from marijuana" eller "underwater basket weaving".– Vi har gjort en "college class of the future" som är ett träningsredskap för sten, sax och påse, säger Peter Lundgren.

Det är första gången en av deras tröjor har ett inbyggt dataspel, men enligt Peter Lundgren kan det komma fler i framtiden.

– Det är första gången men absolut inte sista. Det är lite häftigt att i framtiden kan vi göra en t-shirt där bara fem procent av den totala grafiken syns på tröjan. Via vår hemsida kan du få en ytterligare upplevelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro