ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spelade in film – då drog polisen vapen

Ann Hagman · 7 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Cornelis Rikken, Simon Bengtsson och Adam Andersson skulle spela in en film när polisen ingrep med dragna vapen.

Cornelis Rikken, Simon Bengtsson och Adam Andersson skulle spela in en film när polisen ingrep med dragna vapen. Foto: Lotta Imberg


Man hajade först ingenting”

klar

Artikellänk är kopierad

Män med dragna vapen rusade uppför trappan och siktade på pojkarna, som var i färd med att göra en filminspelning. "I några sekunder hajade man ingenting och blev rädd", säger Simon Bengtsson, 17.Simon Bengtssons mamma är fortfarande förfärad över det som hände på Bysistäppan, nära deras hem på Södermalm, för två veckor sedan.– När polisen ringde mig sa de att det varit en sekund ifrån att min son hade blivit skjuten i magen, säger hon.

Simon och sex vänner skulle spela in en film med videokamera. Det gick ut på att två gäng drabbade samman, beväpnade med soft air guns. Förbipasserande såg scenen på avstånd och larmade polis.– Om polisen får larm om beväpnade män på väg att drabba samman på allmän plats rycker vi ut med civila och uniformerade poliser med dragna vapen. Det är helt enligt reglementet, säger Jan-Ivar Isaksson vid Södermalmspolisen.

Pojkarna förstod först inte vad som hände.– Polisen förklarade efteråt att det hade kunnat bli riktigt farligt om vi inte hade gjort som de sa, säger Simon Bengtsson.

Jan-Ivar Isaksson säger att polisen bör informeras om man tänker genomföra något som kan uppfattas som farligt eller brottsligt.– I det här fallet glömde pojkarna att använda sunda förnuftet. Det var hela felet.Det är inte tillåtet för minderåriga att bära soft air guns, som i många fall är mycket lika skarpa vapen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro