ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Spelförsäljning är snart helt digital"

Thomas Lövgren · 2 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna köper färre spel i butik och fler från nätet. Den digitala spelbutiken Gamersgate ökar omsättningen. Metro Teknik har pratat om spelens framtid med vd:n Theo Bergquist.

Dataspelsbranschen rapporterade att den fysiska försäljningen minskat under 2009, men ni har i stället ökat. Varför går det så bra för er?– Främst beror det på att vi har en väldigt bra tjänst som kunderna gillar. Men det beror också på att spelutvecklarna tjänar mer pengar på direkt nedladdning eftersom man skär bort mellanleden.Andrahandsmarknaden riskerar att försvinna på grund av digitaldistribution. Hur löser ni det?– I dag finns ingen digital andrahandsmarknad, men vi jobbar på en lösning som dyker upp ”snart”. Vad är er relation till Steam?– De är absolut en konkurrent. Men vi har olika approach, de riktar sig mer mot en ”hardcore”-marknad med sina ranknings-funktioner. Vi satsar på att sälja spel enkelt, snabbt och billigt.Hur ser framtiden för fysisk spelförsäljning ut?– Det är inget snack om att den fysiska produkten kommer att bli digital, frågan är bara när. Då kommer spelbutikerna att bli mer som ett showroom, där man främst säljer hårdvara.Spelarna som gillar att ha spelboxar i hyllan då?– De argumenten har man hört tidigare när det gäller musik och film. I slutändan är det ändå så att utgivare och förlag kommer att tvinga fram förändringen eftersom det är lönsammare för dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Thomas Lövgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro