ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spelmissbrukare anmälde sig själv för Blocket-bedrägerier

Fredrik Beckman · 18 Dec 2013
Uppdaterad 18 Dec 2013

Spelmissbrukaren spelade för miljonbelopp på några år. Började lura folk på Blocket för att få råd. Fick nog och anmälde sig för polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 26-årige mannen hade spelat på allt internetspel han kom över sedan han blev 18. Totalt tror han att det rör sig om ett par miljoner kronor han har spelat bort.

Till slut hade han inte råd. Då tog han lån i sin frus namn, tog ut föräldrapenning fast han inte var hemma med barnen och började begå bedrägerier på Blocket.

Ibland lurade han någon på några tusenlappar. Som kvinnan som trodde hon köpte ett presentkort värt 5000 för 3 500 kronor. Men något presentkort kom aldrig. Till slut berättade han att han hade lurat henne.

Andra blev lurade på några hundralappar i tron att de köpt tv-spel.

I mars i år gick 26-åringen tillsammans med sin pappa till polisen och anmälde att han lurat folk på Blocket. Polisen hade inga problem att hitta anmälningar att koppla honom till, totalt 21 stycken lurade personer.

Nu åtalas 26-åringen för bedrägerierna. Dessutom åtalas han misstänkt för att ha tagit lån på 20 500 kronor i sin frus namn och för bidragsbrott, eftersom han lurat Försäkringskassan att betala ut 19 700 kronor i föräldrapenning, trots att han jobbat. Även det pengar som ska ha gått till hans spelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro