ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spelsnackisar vecka 17: Skylanders”-missen och nya ”Dragon age”

Kajsa Lundquist · 23 Apr 2014
Uppdaterad 23 Apr 2014

Nintendo tackade nej till succéserien och nästa Dragon age”-spel har fått lanseringsdatum. Här är veckans spelsnackisar.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press & Bioware

Nintendo nekade ”Skylanders”

I veckan släpptes en stor artikelangående födelsen av spelserien ”Skylanders” och dess utvecklare Toys for bob. I artikeln visar det sig bland annat att många på spelföretaget Activision till en början av ekonomiska skäl inte ville ge spelserien det extra år det behövde för att utvecklas. Däremot såg chefen för Activision, Bobby Kotick, spelets potential och gav det ett år till.

Under detta utvecklingsår letade Activision efter samarbetspartners för spelserien, det självklara valet för dem var Nintendo, som just då hade stora framgångar med sin konsol Wii. Paul Reiche som arbetade på spelet sade i artikeln att Nintendo tittade mycket länge på spelet för att sedan säga att ”de aldrig hade sett något liknande.”

Men Nintendo hade inget intresse av att engagera sig i spelet, något som de, enligt Reiche, har fått ångra bittert. Idag har Skylanders-serien genererat ungefär två miljarder dollar. Nästa spel i serien kommer att avslöjas inom kort.

PS4 har sålt 7 miljoner konsoler

Nya försäljningssiffror för Playstation 4 har släppts, den 6 april hade Sonys konsol sålt sju miljoner exemplar världen över. Antalet sålda spel, både fysiskt och digitalt, till konsolen ligger just nu på 20,5 miljoner exemplar.

”Dragon age: Inquisition” får datum, omslag och trailer

Det tredje spelet i Dragon Age-serien har nu fått ett lanseringsdatum, omslag och även en ny trailer. 7 oktober kan de amerikanska spelarna få händerna på ”Dragon age: Inquisition”. Europa kommer dock att få vänta tills 9 oktober.

”Minecraft” till PS3

Den storsäljande succén ”Minecraft” lanseras nu i fysisk utgåva till PS3. ”Minecraft” har sedan december förra året varit tillgängligt på PSN, där det har sålts i över 1,5 miljoner exemplar. Spelet kommer att lanseras den 14 maj.

Nate Wells bekräftar sitt avhopp från Naughty Dog

I veckan bekräftade Nate Wells att han hoppat av spelföretaget “Naughty Dog” för att istället gå över till indiestudion “Giant Sparrow”. Nate Wells har tidigare jobbat med studior som Irrational games och Looking glass studios.

klar

Artikellänk är kopierad

Kajsa Lundquist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro