ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spelsnackisar vecka 18: Disney delar upp Star Wars

Andreas Göransson · 1 Maj 2014
Uppdaterad 4 Maj 2014
27275.jpg

27275.jpg


Nintendo kommer vidga sina vyer och Disney delar upp serien Star Wars: Expanded Universe i två delar. Här är veckans spelsnackisar.

klar

Artikellänk är kopierad

Star Wars-äventyret fortsätter

I 35 år har Star Wars: Expanded Universe bidragit till populärkulturen med allt från de två originaltrilogierna, till bland annat spel, böcker och serietidningar. Nu har dock Disney, efter det stora uppköpet av franschisen, bestämt sig för att dela upp serien i två delar man valt kalla ”the canon” och ”legends”.

Praktiskt innebär det att originalserien, samt Star Wars: The Clone Wars, nu är de officiella berättelserna, medan resterande inte kommer att vara en del av huvudstoryn.

”Vi är inställda på att ta Star Wars tillbaka till vita duken och fortsätta äventyret via spel, böcker, serietidningar och andra nya format som växer fram. Detta kommer tillåta fansen att utforska universumet på ett djupare sätt än någonsin tidigare" säger Kathleen Kennedy, direktör på Lucasfilms.

Rent praktiskt påverkar beslutet inte Star Wars i sig nämnvärt, och svenska utvecklaren DICEs fortsätter arbetet med sin kommande titel Star Wars: Battlefront.

Sony bekräftar släppdatum

Driveclub skulle ha varit en av lanseringstitlarna till Playstation 4, men har kantats av förseningar. Nu bekräftar Sony att släppdatum är klart, vilket betyder att samtliga spelsugna bilsportsfans kan sikta in sig på 8 oktober.

Spelet E.T har grävts fram igen

"E.T, spelet som var så dåligt att det nästan kraschade hela spelindustrin, har grävts upp. Efter dunderfloppen så begravde Atari 1983 ner samtliga osålda exemplar i öknen. Frågan är om fyndet är något att hurra över?"

Retro och modernt på Joystick

För den som gillar spelmusik kommer Joystick att slå upp portarna i Malmö den 9 maj. Temat är ”Then Meets Now” och en blandning mellan retromusik och moderna toner utlovas. Som vanligt är det Malmö Symfoniorkester som håller i taktpinnen.

Nintendo satsar större

Nintendo kommer att vidga sina vyer och satsa på mer än tv-spel. Det berättade företagets VD Satoru Iwata nyligen i en intervju med en japansk nättidning. ”Nintendo är ett företag som kan göra vad det vill”, berättade han.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro