ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spendrups anmäler hot _ ställer in konferenser

Stockholm TT · 19 Feb 2007
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det handlar om ett par hotbrev som adresserats till Spendrups Bryggeri den senaste tiden, skriver Norra Skåne och Skånska Dagbladet.

Koncernledningen fick kännedom om breven i tisdags och beslutade då att både informera personalen och att ställa in konferenser och andra arrangemang som innebär att många av företagets anställda samlas på en plats utanför företagets egna byggnader.

I Turning Torso skulle egentligen Spendrups säljkår och några kunder ha samlats, men efter hoten ställdes evenemanget in.

Informationschef Caroline Ekman vill inte gå in på exakt vad hotbreven innehållit, vad motivet till hoten är eller om det finns några misstankar om vem som kan ligga bakom.

Spendrups Bryggeri har varit med om liknande hot förut. -Ja, så obehaglig är verkligheten och det finns många fler företag som också råkat ut för liknande hot, säger Caroline Ekman till TT. I Spendrups fall har det inträffat ett flertal gånger tidigare, enligt Ekman. Det är dock första gången som hot påverkat företagets konferensverksamhet.

På onsdagen lämnades en polisanmälan in till Stockholmspolisen. Samtidigt gör företaget en egen utredning av hotbreven. -Det är hot som vi måste ta på största allvar, säger Caroline Ekman. Personalen informerades enligt Ekman i tisdags. Men Benita Karlsson, klubbordförande för Livsmedelsarbetareförbundet på bryggeriet i Vårby, hade inte hört talas om hoten förrän hon slog på nyheterna på torsdagsmorgonen. Personalen har informerats via det interna informationsnätet och där går inte alla in och läser varje dag. -Det är olustigt, säger Benita Karlsson om hoten.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro