ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spermier i Kina hotas av luftföreningar

Johan Nylander · 8 Nov 2013
Uppdaterad 8 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Ole CH Thomassen/Dagbladet

Läkare i Shanghai varnar: Två tredjedelar av stadens spermier ligger under varningsnivåerna på grund av gifter i luften.

Endast en tredjedel av spermierna i Shanghais spermabank möter Världshälsoorganisationens standardvärden för vad som anses god kvalitet, rapporterar Shanghai Morning Post.

– Om vi inte får ordning på miljön nu, hotas människosläktet av försämrad fertilitet, säger doktor Li Zheng som är expert på spermier vid Shanghai Renji Hospital och som också driver en spermabank.

En studie från 2012, som mätte spermavärden under de tio senaste åren, visar på en sjunkande kvalitet, kopplat till ökade utsläpp. Studien fann också många fall av låg spermaproduktion och aspermia, ett tillstånd som gör att en man inte kan producera sperma alls, skriver the Telegraph.

– När miljön är dålig blir spermierna “fula” och slutar även att simma, säger Li Zheng som uppmanade befolkningen att leva ett grönare liv för att rädda framtida generationer.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro