ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spikmannen har gripits

Anders Göransson · 15 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

28-åringen greps när han satt på bussen och filade på järnspikar

klar

Artikellänk är kopierad

GRIPEN. Polisen har gripit en man som misstänks ligga bakom de sabotage med spikar som drabbat SL-resenärer de senaste veckorna. Gripandet skedde vid 10-tiden på i går på buss 748 i Fittja C.– Det var en privatperson som såg den här mannen sitta och bete sig konstigt och fila på några spikar. Den personen ringde efter polisen, som kom dit och kunde ta honom, säger polisinspektör Jan Ferb vid tunnelbanepolisen.

Just buss 748 hör till linjer där man tidigare hittat vässade spikar. Mannen anhölls senare, misstänkt för misshandel, alternativt grov misshandel. Mannen, som är 28 år, stämmer väl överens med det signalement som tidigare lämnats av flera andra personer. Även de har sett en man som uppträtt underligt och tämligen öppet suttit och vässat spikar på bussar och pendeltåg.28-åringen uppträder, enligt polisen, förvirrat i förhören.– Vi är inte hundra procent säkra på att det är den här mannen som satt ut spikarna, men allt talar för det, säger Jan Ferb.

Totalt har 18 spikar hittats nedstuckna i säten i såväl pendeltåg som bussar och tunnelbanevagnar. Åtta personer har stuckit sig på spikarna och flera av dem har börjat blöda rejält. Den misstänkte bor i Södertäljetrakten. Misstanken mot honom rubriceras misshandel, alternativt försök till misshandel.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro