ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spikmattan blir årets julklapp

TT · 12 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX/Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

Spikmattan blir årets julklapp — i alla fall om man får tro Handelns Utredningsinstitut.Och trots den rådande lågkonjunkturen beräknar Handelns Utredningsinstitut också att julhandeln i år kommer att slå nya rekord. Decemberhandeln beräknas uppgå till omkring 61,3 miljarder, vilket är 3 procent mer än förra året. Det skulle innebära att vi julhandlar för omkring 6 575 kronor per person.

HUI menar att hälsa och välbefinnande genomsyrar vårt samhälle och att spikmattan är en symbol för hälsotemat:"Spikmattan lanserades förra året men fick sitt genombrott i år — den har varit en riktig 'snackis' och har debatterats friskt i media", skriver HUI i ett pressmeddelande.Det är 22:a året i rad som HUI utser årets julklapp. Kriterierna för att en produkt ska föräras titeln är att den är en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse. Den ska även svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.Produkten ska, enligt HUI, även "representera den tid vi lever".

HUI berättar i pressmeddelandet att "spikmattan är storsäljaren i många butiker och kedjor och återfinns i flera av detaljhandelns branscher". Det gäller bland annat hälsokostbutiker och sport- och fritidsbranschen, men också i heminredningssektorn och järn- och byggbranschen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro