ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spira tar food trucken så långt man kan

Carl Reinholdtzon Belfrage · 5 Dec 2014
Uppdaterad 5 Dec 2014

Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Betyg 4 

Spira

I branschen talas det mycket om att fine dining-fenomenet är insomnat, dött och förbi. Att den nya generationens foodies, matälskare eller helt vanliga restaurangbesökare inte längre är beredda att betala ett par tusenlappar för att sitta i en restaurang med linnedukar, anklever och kandelabrar. Jag har själv varit inne på liknande resonemang. Krögarna säger att det är bistrovågen och matvagnarnas ”fel”. Men det är att göra det lite väl enkelt för sig. Sanningen är att matintresserade fortfarande är beredda att betala för alla möjliga gastronomiska uttryck som är värda sina pengar.

Göteborgs fine dining har dock släpat efter de senaste åren. Vissa kända etablissemang har till och med serverat överkokta skaldjur för dyra pengar. Och när då bistros och food trucks serverar bättre mat till lägre pris, ja då avslöjas bluffen. Och särskilt Göteborgs food trucks är enormt pigga för tillfället. Det sprudlar av en ny generation som levererar från tårna. Och jag har nu fått en ny favorit – Spira.

talangfullafoodtrucksjordärtskockahavrebrödpulledpork-sandwichkimchitryffelmajjofoodtruckenmatvagnarsmakupplevelsenfoodtrucksadelsmärketrädgårdslemonadläskandepickladekonstverkegenröktdining”Spira styrs av tre ambitiösa och kockar med ett skarpt sinne för smak och en kärlek för råvaror, något än mer så än andra jag testat. Jag har den senaste tiden njutit av deras soppa på , lax, ägg och rostat , chili på oxe och med och . Och jag känner att Spira tar så långt man kan. Problemet med är att det oftast måste vara enkel mat, och den begränsningen hittas även hos Spira, men att maximera inom en ramar är veckans krogs . Lägg därtill ett brinnande intresse för (oerhört ), grönsaker (små ) och torsk (himmelsk) så förstår ni varför jag hellre äter här än på många av stans ”fine .

foodtrucksbemötandetproffsigaserviceluckanlussetågfoodtrucksBurgerMcDonaldsgastronomiskaväckarklockaglasklartkockmössorSkillnaden mot andra är även : Spira är och ger en fin service, och kärleken till maten strålar ut genom som en elevs ögon första gången hon tilldelas rollen som Lucia i ett . Slutligen konkurrerar naturligtvis inte dessa ambitiösa med avskyvärda avarter som King och , som det ibland rapporterats om i media, utan dessa uttryck utgör snarare en för hela branschen. Meddelandet är : sluta krångla till det med tekniker ni inte behärskar i pretentiösa och mycket löjliga och börja fokusera på det väsentliga: maten.

minimalistiskfoodI en mening: Spira – fast med internationella influenser.

MenypriserVarmrätter 85-100 kronor.

kontantfrifoodTrädgårdslemonadenUndvik Om ni inte har kort – detta är en truck. Missa inte .

Öppet: Ambulerande 11-15. Se spirafood.se 

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro