ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Splitter nära skada lilla Olivia

Ulrica Widsell · 2 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Olivia Gellerstedt och hennes mamma Pia framför ugnen som helt plötsligt exploderade. 

Olivia Gellerstedt och hennes mamma Pia framför ugnen som helt plötsligt exploderade.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

EXPLOSION. Glaset i ugnsluckan exploderade plötsligt hemma hos Pia Gellerstedt i Stockholm. Ugnen var på när Pia och hennes dotter var i köket. Dottern låg strax före smällen på golvet, och hade inte Pia hunnit lyfta upp henne och gå in i ett annat rum kunde flickan ha skadats av flygande glassplitter.– Precis där hon legat var det splitter. Det flög flera meter ut från ugnen, säger Pia.

Hon kontaktade ugnstillverkaren Boschs kundtjänst och reklamationsavdelning. Enligt dem orsakades explosionen troligen av spänningar i glaset.– Det lät på den jag talade med som att sådant här får man räkna med att det kan hända, berättar Pia.

Efter flera samtal med representanter för Bosch kom beskedet att ungsluckan ersätts med en ny.– Det är bra, men det känns väldigt obehagligt att det här kunde hända, säger Pia.När Metro ringer Bosch hävdar de att det inträffade är mycket ovanligt.– Jag känner bara till att det har hänt en gång tidigare och vi säljer väldigt många ugnar. Glasskivorna i luckan är byggda för att klara ugnsvärmen, säger Mattias Gunnarsson, produktchef för Boschs ugnar.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro