ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Splittring i skattefrågan

Charlotte Simonson · 28 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

I alliansen vill bara (m) sänka skatten i Göteborg

klar

Artikellänk är kopierad

Göteborgs allianspartier är splittrade i skatte-frågan. Bara moderaterna ville se en rejäl sänkning när skuggbudgeten presenterades i går.Medan socialdemokraterna i Göteborgs stad vill låta skatten vara som den är och vänstern höja den, så vill moderaterna ha en ytterligare sänkning med 25 öre. Det framkom när Göteborgs borgerliga partier i går lade fram sina budgetförslag för 2009.– En skattesänkning signalerar att vi tror att göteborgarna kan disponera sin egen inkomst, säger moderaternas Jan Hallberg.

Folkpartiet och centern vill ha 15 öre mindre, men kristdemokraterna vill inte sänka skatten alls. När det gäller kollektivtrafiksatsningar finns också sprickor. Både kristdemokraterna och centern tror att billigare resor kan få fler att åka kollektivt, men moderaterna värjer sig för fler rabatter. Centern vill ha gratis kollektivtrafik fram till klockan tio på kvällen och en studentrabatt. Centern och kristdemokraterna vill satsa på elevhälsovården, med fler skolsköterskor och kuratorer.– Det är för stora skillnader mellan  stadsdelarna och det drabbar eleverna, säger Anders Flanking (c).

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro