ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spökstaden” hårt drabbad av inbrott

Karolina Skoglund · 19 Jun 2012
Uppdaterad 19 Jun 2012
”Spökstaden” hårt drabbad av inbrott – De är som råttor, säger Sebastian Häqqkvist, maskinförare, om tjuvarna som tar sig in i lokalerna i gamla kvarteret  Grimman på nätterna.

”Spökstaden” hårt drabbad av inbrott – De är som råttor, säger Sebastian Häqqkvist, maskinförare, om tjuvarna som tar sig in i lokalerna i gamla kvarteret  Grimman på nätterna. Foto: Gustav Gräll


En spökstad påminner ruinerna av det gamla kvarteret Grimman på Söder om. Så gott som dagligen drabbas husen av inbrott, stölder och klotter.

klar

Artikellänk är kopierad

I början av april startade rivningsarbetet i kvarteret Grimman på Södermalm, där ett helt nytt bostadskvarter ska byggas upp. 

Främst har delar av den tidigare gården grävts upp och gamla ledningar tagits bort. Om drygt två veckor ska det gamla bostadshotellet, som står på Wollmar Yxkullsgatan, rivas helt. Något som under den här tiden bidragit till en hel del stölder. 

– Folk är där på nätterna och härjar. De stjäl kopparrör och elkablar, säger Olle Dahlberg, produktionschef vid byggledningsföretaget Frank Projektpartner.

Även gamla Maria sjukhus, som ska rustas upp, har drabbats hårt av områdets ödeläggning. Klotter har kostat en hel del i onödig sanering och inbrott i huset har blivit mer en regel än ett undantag. 

– Vi försöker stänga igen husen så gott det går men vill man ta sig in så gör man det.

– Så go tt som dagligen har vi folk som sover där inne. Man märker det eftersom de lämnar kvar filtar och liknande, säger Olle Dahlberg. 

Efter sommaren ska rivningsarbetet vara klart och bygget av de nya husen bör ja. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro