ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sportlåtarna vi minns

Linda Kling/TT Spektra · 4 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Alla stora sportevenemang kräver en egen låt – eller ett par.Men hur många av föregående års EM-, VM- och OS-låtar minns vi egentligen med glädje?”Raise the banner” med The Poodles är Sveriges officiella OS-låt 2008, utsedd av självaste SOK (Sveriges Olympiska Kommitté).– Det är en pampig låt, precis som det ska vara i sådana här sammanhang. Men det bombastiska löper alltid en risk att gå över gränsen mot det banala, säger Jakob Samuels, sångare i The Poodles.

Men hur ska en bra idrottslåt vara då?– Framförallt handlar det om att artisten måste stå för låten. ”Raise the banner” är en låt som vi skulle kunna ha i vår normala repertoar.

Som värst blir det å andra sidan när idrottsmännen själva ställer sig framför micken och spelar in en kamplåt. ”Nu tar vi dom” med Håkan Södergren och hockeylandslaget inför VM 1989 till exempel.En annan låt som inte kommer att gå till historien som en minnesvärd sportlåt är ”Alla vi” med gruppen Friends In Need som bestod av Dr Alban, Tomas Brolin, Björn Borg och Mattias Frisk. 2006 röstades den fram till tidernas sämsta idrottslåt av Sportbladets läsare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Kling/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro