ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Spotify tar bort R. Kelly från sina listor

Gustaf Larsson · 11 Maj 2018
Uppdaterad 11 Maj 2018
Spotify kommer inte längre lyfta fram R. Kelly i sin marknadsföring.

Spotify kommer inte längre lyfta fram R. Kelly i sin marknadsföring. Foto: Getty images


R. Kelly kommer inte längre att finnas med på Spotifys publika spellistor. Detta efter den senaste tidens anklagelser om sexuella övergrepp som har riktats mot artisten.

klar

Artikellänk är kopierad

Streamingtjänsten Spotify har en ny policy om hat och hatiskt innehåll på sina publika spellistor. Det har medfört att artisten R. Kelly nu har plockats bort från samtliga spellistor som Spotify står bakom, rapporterar Billboard.

Anledningen till detta är att R. Kelly i flera års tid har anklagats för sexuella övergrepp. Något som artisten själv nekar till.

”Vi censurerar inte innehåll med anledning av en artists eller musikskapares beteende, men vi vill att våra redaktionella beslut – vad vi väljer att lyfta fram – ska reflektera våra värderingar”, skriver Spotify i ett uttalande, enligt Billboard.

R. Kellys musik kommer alltjämt att ligga kvar på Spotify, men kommer inte att lyftas fram i spellistor eller marknadsföring.

”När en artist eller musikskapare gör någonting som är skadlig eller hatisk, kan det påverka sättet vi arbetar på, eller vårt stöd till en annan artist”, fortsätter Spotify.

Artistens management riktar nu skarp kritik mot Spotifys och deras handlingar.

”Spotify agerar utifrån falska och oprövade anklagelser. De viker sig för trender i sociala medier och väljer sida i en effektsökande tvist för saker som inte har något att göra med kundservice”, skriver de i ett uttalande till ABC News.

2002 anklagades R. Kelly för sexuellt utnyttjande av en minderårig. Han friades senare från alla misstankar, under 2008.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro