ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Språkkurser för flirtsugna singlar

Ulrica Widsell · 1 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Lär dig ett nytt språk eller laga italiensk mat

klar

Artikellänk är kopierad

Kocken Peter Brevenfalk och spanskläraren Roberto Muños håller kurser bara för singlar på Medborgarskolan i Stockholm. – Laga mat är ett bra sätt att umgås, säger Peter Brevenfalk.
Kocken Peter Brevenfalk och spanskläraren Roberto Muños håller kurser bara för singlar på Medborgarskolan i Stockholm. – Laga mat är ett bra sätt att umgås, säger Peter Brevenfalk.Foto: Lotta Imberg

Först kurs – sedan ut på krogen, kafé eller bio. Medborgarskolan i Stockholm satsar på en ny singeltrend med italienska-  och spanskakurser bara för singlar på fredagskvällar.Singelkurser är en nyhet i Medborgarskolans kursprogram. Språkkurserna på fredagskvällar startar nu i februari och tanken är att singlarna också ska hinna umgås. När kursen är slut på kvällen går deltagarna ut tillsammans.– Det bror mycket på vad deltagarna själva tycker och gör av det. En fredag efter kursen kan det bli en krog eller bar, en annan kanske vi går på bio och ser en spansk film, säger Roberto Muñoz, lärare i spanska och själv singel.

Det finns ett behov av nya sätt att träffas, menar han.– Det är inte så kul att gå ut på krogen själv. Det här är ett bra sätt att lära känna andra, säger Roberto Muñoz.

Senare i vår ska kocken Peter Brevenfalk från restaurang Druvan i Stockholm lära singlar laga italienskt.– Mat öppnar sinnena och gör det lättare att få kontakt med andra. Jag kommer att dela med mig av mina bästa matlagningsråd, säger han.

Det blir en tre rätters italiensk middag som deltagarna både lagar och äter tillsammans.Medborgarskolan startar också ett samarbete med Spray Date i februari som pågår under våren. Utvalda Spray Date-medlemmar får ta med sig sin nätflirt på en kurskväll och kan exempelvis lära sig att göra choklad-praliner tillsammans.

• Singelkurserna börjar i februari på Medborgarskolan på Hagagatan i Stockholm. • Italienska och spanska för singlar drar i gång på fredag nästa vecka. • Mingel med italiensk matlagning börjar i april.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro