ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Språkrören beredda att lämna sina poster

Filip Häggberg · 25 Apr 2016
Uppdaterad 25 Apr 2016

Foto: TT


Under dagens presskonferens i riksdagen lämnade Gustav Fridolin och Åsa Romson sina platser till förfogande. "Vi är beredda att lämna över ansvaret om valberedningen finner att någon annan gör jobbet bättre", säger Gustav Fridolin.

klar

Artikellänk är kopierad

På presskonferensen meddelade Åsa Romson och Gustav Fridolin att de vill fortsätta leda Miljöpartiet genom den nuvarande krisen. De säger dock att det kräver starkt mandat från det egna partiet och uppmanar valberedningen att att öppna processen kring ledarskapet inför kongressen som hålls 13-15 maj.

Valberedningen ska pröva språkrörens förtroende.

– Vi ser att vi gör fel, vi har brister och vi gör misstag. Men när det gäller kongressen så ser vi att det är för partiets bästa att man måste tillåta en diskussion och kongressen måste få svara på om det är vi som ska ta arbetet vidare, säger Romson.

Om de skulle behålla sina platser som statsråd om de lämnar uppgiften som språkrör vill de inte svara på. Åsa Romson och Gustav Fridolin säger att det är statsminister Stefan Löfven som avgör det.

Metro sände live från presskonferensen. Se klippet nedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro