ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sprängd Iphone helt normalt” enligt Apple

Aron Andersson · 27 Feb 2013
Uppdaterad 4 Jul 2013
Expanderad Iphone ”helt normalt” enligt Apple I Apples butik fick Hasse Roine, 44, höra att felet var ”helt normalt”.

Expanderad Iphone ”helt normalt” enligt Apple I Apples butik fick Hasse Roine, 44, höra att felet var ”helt normalt”. Foto: Urban Brådhe


Batteriet i hans Iphone expanderade av sig själv och hela baksidan av mobilen sprack upp. Apples tekniker kallar det "helt normalt.

klar

Artikellänk är kopierad

Att batteriet expanderar och får både baksida och framsida på Iphone att öppna sig är "helt normalt” enligt Apples tekniker.
Att batteriet expanderar och får både baksida och framsida på Iphone att öppna sig är "helt normalt” enligt Apples tekniker.Foto: Hasse Roine

När Hasse Roine plockade fram sin Iphone 4 som legat undangömd hade mobilen expanderat och öppnat sig. Både baksidan och framsidan var trasig, trots att telefonen inte använts på två månader. – Visst har jag tidigare skrattat åt folk som berättar om telefoner som exploderat och brunnit, men när den ligger i en kartong i min sons lägenhet är det inte lika roligt. Tänk om det börjat brinna, säger Hasse Roine, 44, till Metro.

Han åkte genast till Apples officiella butik i Täby Centrum norr om Stockholm där han fick beskedet att det inträffade var vanligt. – Det kom ut en tekniker som sa att det här är helt normalt och att det bara är batteriet som expanderat, säger han.

När Metro ringer Apples support för att berätta om den trasiga mobilen får vi samma besked. – Det som hänt är att batteriet har svullnat upp. Batteriet har gått ut och i stället för att läcka batterisyra i telefonen så sväller det, säger kundtjänsten.Blir det alltid så här när batteriet är gammalt? – Inte alltid, men det sker ibland tyvärr.

Hasse Roine fick en ny mobil men tvingades betala för batteriet, som kostade 695 kronor. Trots att reklamationsrätten gäller i tre år omfattas inte förslitningsvaror, som ett batteri, av denna. – Att få betala för ett nytt batteri efter två år skulle vara i linje med vad konsumentlagstiftningen säger. Man får acceptera att vissa delar har en levnadslängd på mindre än tre år, säger Peter Gustavsson, jurist på Konsumentverket.

Mobilen köptes för snart två år sedan i en Elgiganten-butik. Efter att Apple tagit hand om den trasiga telefonen vill Elgiganten inte heller ersätta batterikostnaden.

Metro har sökt Apples pressavdelning för en kommentar.

LÄS MER: Mobilreparatören: Vanligt fel för Iphone

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro