ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sprayade "kapitalistsvin" på väggen

Jenny Sköld · 30 Maj 2012
Uppdaterad 31 Maj 2012
Sprayade "kapitalistsvin" på väggen

Sprayade "kapitalistsvin" på väggen


43-åringen köpte tio flaskor tändvätska på Biltema i Värmdö. Syftet var att elda i trädgården, enligt mannen själv. Men enligt polisen användes dem för att tända eld och totaldemolera den framlidne filmprofilen Harry Scheins lyxvilla.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 43-årige man som i media kallas "Doktor Åsas sambo" har en lång rad besvärande omständigheter och bevis mot sig enligt stämningsansökan. 

Det var den 24 februari som villan brann ner – villan som bara några veckor tidigare skiftat ägare. Säljaren heter Eva Fischer, arvtagare till Harry Schein. Köpare var den 43-årige mannen och hans sambo tv-dokteorn och forna Robinsondeltagaren Åsa Wihlbeck. 

Huset var i stort behov av renovering och tiden före branden hade paret fått avslag på sin ansökan om bygglov. Polisen misstänker att det är motivet till branden, som rubriceras som mordbrand då villan ligger i ett tättbebyggt område och det fanns risk att branden skulle sprida sig. 

Den långa räckan bevis består bland annat av övervakningsbilder från Biltema, som bevisar att han köpt minst nio flaskor och två 20-litersdunkar tändvätska, en pulka och två sprayburkar med gul färg. 

Vid den tekniska undersökningen hittades bland annat nio tomma spritflaskor, korkar och två sprayburkar med gulfärg. Dessutom var ordet kapitalistsvin sprayat med gul färg på husets fasad, någon gång under tiden för branden. En nyinköpt pulka hittades också i närheten av huset. Enligt åtalet har den använts för att transportera de stora mängderna tändvätska hela vägen fram till huset. 

Det finns även inspelningar av samtal mellan den åtalade och mäklaren som sålt huset samt mellan honom och sambon Åsa Wihlbeck.

Mannen misstänks även för bedrägeri i samband med en bilförsäljing på Blocket. I annonsen skrev han att bilen gått 3 500 mil när den i själva verket gått 13 000 mil – något han ska ha försökt styrka med en felaktig servicebok och manipulerad mätarställning. Han kunde därmed ta 30 000 kronor för mycket för bilen. 

Han ska också ha stulit en klyvsåg och en kapsåg från en byggarbetsplats i Sundbyberg. Verktygen skulle enligt polisen använts för att göra huset omöjligt att återställa efter branden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro