ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Springa på jobbet – bättre än att gå

Katarina Arnstad Elmblad · 8 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är bättre att jogga på lunchen än att jobba kortare arbetstid. Eero Haverimen, 56, tränar hellre än slutar tidigare.– Jag jobbar bättre och blir piggare på eftermiddagen, säger han.

– Det har varit mycket diskussioner kring arbetstidsförkortning och att det skulle vara väldigt bra, men vi har funnit att det inte finns så mycket stöd för det, säger Ulrika von Thiele Schwarz, psykolog på Previa och doktorand på psykologiska institutionen vid Stockholms universitet och den som står bakom studien.Undersökningen har omfattat 200 personer som delats in i tre grupper, en som tränat på arbetstid, en som fått gå ner i arbetstid och en kontrollgrupp.

Resultatet av studien visade entydigt på att träning på arbetstid är bättre än att jobba mindre.Ulrika von Thiele Schwarz menar att arbetsgivare har allt att vinna och inget att förlora på att låta sina anställda få träna på arbetstid, dels ekonomiskt genom att personalen blir piggare och håller sig friskare men också att den enskilde får lättare att lösa livspusslet.– Träningen behöver inte konkurrera med andra saker på fritiden, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro