ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Springande mannen" död – dog på löptur

Niklas Sandberg · 4 Jan 2016
Uppdaterad 4 Jan 2016
Philip Webber blev 55 år gammal.

Philip Webber blev 55 år gammal. Foto: Youtube/NBC29


"Den springande mannen" Philip Weber är död. Under en löptur blev den 55-årige mannen påkörd av en stadsjeep under tisdagen i förra veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Den amerikanske fritidslöparen Philip Weber, som gjort sig känd för att springa cirka 800 mil om året, dog under tisdagen i förra veckan efter att ha blivit påkörd av en stadsjeep, skriver Washington Post.

Enligt polisens tekniker dog den löpgalne Weber direkt på plats till en följd av att ha blivit träffad av jeepen.

55-åriga Weber blev med start under 1980-talet en lokal legend i Charlottsville, Virginia i USA, där han ofta syntes springandes i sina löparskor och shorts. Weber var känd för att trotsa både väder och vind och kunde ofta synas ute, springandes även i vintertider eller vid kraftigt regn.

►LÄS MER: Kristina, 44, ska springa 200 mil – på 60 dagar

Under hans livstid uppges Webber ha sprungit cirka 20 000 mil. För att kunna finansiera sin livsstil med löpning uppges Webber ha jobbat tio timmar i veckan med att göra ljudböcker för blinda.

– Alla kommer att sakna ’Den springande mannen’. Han var ett landmärke för Charlottsville, säger en granne till Weber, till Washington Post.

►LÄS MER: Fem sporter utöver det vanliga

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro