ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Spruta mot dubbelhakor kan snart vara verklighet

Emma Kirkhoff · 27 Jan 2015
Uppdaterad 28 Jan 2015

Goda nyheter för den som drömmer om ett mirakelmedel som ska få dubbelhakan att magiskt försvinna. Ett läkemedelsbolag säger sig nu ha hittat ett botemedel mot det överflödiga fettet.

klar

Artikellänk är kopierad

Sprutan mot dubbelhakor ska ha testats på över 1600 personer i kliniska tester. OBS: Bilden är ett montage
Sprutan mot dubbelhakor ska ha testats på över 1600 personer i kliniska tester. OBS: Bilden är ett montageFoto: Alamy/montage

Injektionen innehåller ett ämne som kan bekämpa fettet i hakan.

Det amerikanska läkemedelsverket, Food and drug administration, har fått in en ansökan om godkännande av ämnet och överväger nu att godkänna sprutan, rapporterar BBC.

Frågan ska diskuteras under våren och om klartecken ges kan injektionen bli tillgänglig för konsumenter på den amerikanska marknaden i maj.

Sprutan skulle i så fall vara den första i sitt slag för just det här kosmetiska syftet.  Botox och andra så kallade fillers används i dag för att släta ut och fylla ut linjer och rynkor i ansiktet, men hittills finns inget ämne som specifikt minskar fett i hakan.

Läkemedelsbolaget bakom det hakfetts-bekämpande ämnet, Kythera Biopharmaceuticals, säger sig ha lyckats återskapat en molekyl som finns naturligt i kroppen och som hjälper till att bryta ner fett.

Injektionen ska ha testats på över 1600 personer i kliniska tester, enligt BBC. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro