ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SSU anklagas för att stoppa Junilistan

Stockholm TT · 16 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Junilistans Hans Nilsson är upprörd över att flera skolor nekat honom att delta i politiska debatter inför valet, men också att sätta upp bokbord. Enligt honom så är det riksdagspartiernas ungdomsförbund med SSU i spetsen som ligger bakom att dörren stängts i flera kommuner. -Det borde vara skolorna själva som bestämmer vilka som får komma, säger Nilsson. Ungdomsförbunden i Värmland har enats om att låta SSU sköta bokningen av valdebatter. I ett brev till gymnasie- och folkhögskolor skriver förbunden också att man bara ställer upp i debatter med förbund vars moderpartier sitter i riksdagen. De påpekar även att de alla kommer att stå över om det visar sig att en skola bjudit in Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna eller "något annat odemokratiskt parti".

SSU:s ordförande i Värmland, Kalle Larsson, betonar att det inte bara är SSU utan alla riksdagspartiers ungdomsförbund som är överens om vilken policy man ska ha. Han uppger att flera argument mot att debattera med Junilistan har förts fram i diskussionerna mellan förbunden. Ett är att Junilistan inte har något ungdomsorganisation. Ett annat är att partiet påstås ha främlingsfientliga inslag.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro