ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SSU:are anmälde rasistsajter – hotades av Breivik-anhängare

Marcus Carlsson · 2 Aug 2013
Uppdaterad 2 Aug 2013
Martin Tunström hotas av anhängare till Breivik.

Martin Tunström hotas av anhängare till Breivik.


Han polisanmälde högerextrema sajter – nu hotas han till livet. Martin Tunström, SSU:are och ordförande i den ideella föreningen Juridikfronten, känner ändå att han gör rätt.

klar

Artikellänk är kopierad

SSU-medlemmen och Juridikfrontens ordförande Martin Tunström har under den senaste tiden fått utstå flera aggressiva kommentarer och fick under gårdagen ett textmeddelande där han hotats till livet av en okänd avsändare.

- Man känner ett obehag kring att man får den här typen av SMS från någon man inte vet vem det är, men man känner ändå att man är så avskydd av den nationella rörelsen för sitt politiska engagemang så har man gjort någonting rätt, säger han.

Martin Tunström är ordförande i den ideella föreningen Juridikfronten som under den senaste tiden polisanmält flera högerextrema sajter som lett till åtminstone fyra pågående förundersökningar. Hans namn har sedan anmälningarna nämnts i flera kommentarsfält och forum där det bland annat skrivits att Tunström måste “undanröjas”. I gårdagens textmeddelande hotas han till livet på grund av sina “angrepp på nationalister”.

- Jag drar slutsatsen att det är politiskt och att man vill skrämma och hota mig, säger han.

Textmeddelandet är underskrivet av ett namn som anspelar på massmördaren Anders Behring Breivik som 2011 utförde terrorattentaten mot den norska motsvarigheten till SSU, Arbeidernes Ungdomsfylkings.

- Det är ju rätt bekant att jag själv är med i SSU och det är väl den kopplingen man försöker göra för att skrämma mig extra mycket, säger Martin Tunström.

Martin Tunström har polisanmält sms-hotet.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro