ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

S:t Görans akut stänger

Ann Hagman · 8 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Nästa vecka utvidgas sjukvårdstrejken – vilket leder till att akutmottagningen på S:t Görans sjukhus stänger helt och hållet. Stängningen kommer att pågå en vecka.– Det blir otroligt besvärligt, säger Peter Rönnerfalk, chefsläkare på landstinget i Stockholm.Stängningen av akutmottagningen börjar på tisdag.– Det leder till att vi måste skapa fler akutplatser och då måste vi dra ner ytterligare på den planerade vården. Fler stockholmare kommer att få sina planerade ingrepp uppskjutna, säger Peter Rönnerfalk.

Kan det medföra fara rent medicinskt?– Inte än. Men om konflikten blir långvarig kan det leda till att patienter som inte är akut sjuka i nuläget blir det.

Landstinget får även transportproblem och behöver fler ambulanser än vad man använder i dag. Patienter som kommer till en mottagning kan behöva flyttas till avdelning på ett annat sjukhus.

Det problemet förvärras nästa måndag, då geriatriken som står för vården av äldre, går ut i strejk. Avdelning 61 på Sabbatsbergs sjukhus och avdelning 72 och 82 på Dalens sjukhus stänger.– Det innebär att patienter som vårdas på en avdelning får flyttas till en annan, säger Peter Rönnerfalk.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro